Fruit offerte aanvragen

Vitamine & Zo

Vitamine & Zo gaat verder dan alleen het leveren van vers fruit. We bieden graag beleving, bewustwording en passie. Dit doen wij door onze kennis over fruit te delen, door te laten zien wat
voor lekkers er te maken is met fruit en door interessante weetjes onder de aandacht te brengen.

Oh oh, bevroren fruitbomen!

April doet wat ‘ie wil waardoor de temperatuur ’s nachts dicht bij de grond nog wel eens kan dalen tot onder het nulpunt. Wanneer wij liggen te slapen onder onze warme dekens, staan de fruitbomen de hele nacht in de kou. Precies wanneer ze net in bloei zijn waardoor wij binnenkort van het heerlijke fruit zouden moeten kunnen genieten! Als de temperatuur verder daalt, is het mogelijk dat de bloemknoppen bevriezen. Om dat te voorkomen besproeit de fruitteler zijn bomen met water, zoals op de foto te zien is.

Doordat het water op de bomen en knoppen bevriest, bevriezen de bloemknoppen niet. Want als water overgaat van vloeibare naar vaste vorm, ijs dus, komt er warmte vrij. Die warmte wordt stollingswarmte genoemd. Hierdoor daalt de temperatuur nooit verder dan nul graden en bevriezen de bloemknoppen dus niet. Stollingswarmte komt alleen vrij als water bevriest. Het water moet dus blijven sproeien tot de nachtvorst voorbij is. Dit kan soms uren duren.

Weetje: Sommige fruittelers hebben een nachtvorstmelder. Dat is een alarminstallatie die de teler ’s nachts wakker maakt als er nachtvorst op komst is. Hij kan dan snel de sproei-installatie aanzetten!

Kookvideo: Sinaasappeltaart met eiwitschuim

Deze week vind je in onze fruitboxen onder andere sinaasappels. In deze kookvideo maken de broers van SterkInDeKeuken met de sinaasappels van Vitamine & Zo een heerlijke sinaasappeltaart met eiwitschuim.

Wil jij precies weten welke ingrediënten je nodig hebt en wil je de bereidingswijze nog eens stap voor stap nalezen? Dat kun je hier doen!

Verder in onze fruitbox deze week:
– Jonagold appels
– Elstar appels
– Conference peren
– Sinaasappels
– Mandarijnen
– Kiwi’s
– Bananen
– Pruimen
– Druivenmix

Deze week in de fruitbox:

Deze week vind je in onze fruitboxen onder andere pruimen. Bekijk de kookvideo waarin SterkInDeKeuken in samenwerking met Vitamine & Zo een Tarte Tatin met pruimen maakt. Het ziet er al lekker uit, maar wij kunnen je vertellen dat het ook daadwerkelijk heerlijk smaakt! Probeer het zelf ook eens te maken! Want zeg nou eerlijk… Wat je zelf hebt gemaakt smaakt toch altijd net even iets beter!?

Wil jij precies weten welke ingrediënten je nodig hebt en wil je de bereidingswijze nog eens stap voor stap nalezen? Dat kun je hier doen!

Fruit-weetje: Pruimen zijn een ideaal hulpmiddel bij vermoeidheid. Door de hoge dosis Vitamine C helpen ze om meer ijzer uit je voeding op te nemen.

Verder in onze fruitbox deze week:
– Elstar appels
– Lola appels
– Granny Smith appels
– Conference peren
– Sinaasappels
– Mandarijnen
– Kiwi’s
– Bananen

Samenwerking met sterk in de keuken

Ken je dat gevoel? Je komt een ontzettend lekker gerecht tegen en na een kleine zoektocht heb je de ingrediënten gevonden. Met een beetje geluk vind je zelfs nog de bereidingswijze, maar je blijft altijd met wat kleine onduidelijkheden zitten.

Want moet ik dit mengsel echt een half uur blijven mixen of is een grove textuur ook oké? En die bananencake: Waarom lijkt die bij mij altijd zompig te blijven terwijl die er op afbeeldingen altijd zo fantastisch uitziet?

No more of that!

Vitamine & Zo gaat samenwerken met de foodbloggers van SterkInDekeuken om videorecepten te kunnen delen met jou! De broers bereiden de lekkerste fruitgerechten en leggen dit op een leuke en overzichtelijke wijze vast. Hierdoor kun je ideeën opdoen en alle benodigde tips and tricks leren! Eens in de twee weken kun je op maandag weer een nieuw videorecept verwachten.

En.. heb jij suggesties vragen of opmerkingen voor ons? Laat het ons weten! Meteen een mailtje sturen? Klik hier!

Aanstaande maandag (13 feb.) komt de eerste video van SterkInDeKeuken in samenwerking met Vitamine & Zo online. Houd onze website en social media kanalen in de gaten!

Recept: appelchips

Trek in chips, maar niet in de calorieën die je daarbij cadeau krijgt? Snack op een verantwoorde manier met deze appelchips!

Bereidingstijd: 15 minuten + 120 minuten wachttijd

Wat heb je nodig:
– 4 kleine appels
– Scheutje water
– Scheutje limoensap
– Kaneelpoeder
– Oven, bakplaat, bakpapier
– Schilmes
– Kwastje

Bereiding
Verwarm de oven op circa 100 graden voor. Snijd de appel in zeer dunne plakken met behulp van een keukenmachine of schilmes. Je kunt ervoor kiezen om het klokhuis eerst uit de appels te verwijderen met een appelboor, maar dit kun je ook achterwege laten. Leg de plakjes appel op een bakplaat met bakpapier. Meng het water met de citroensap en smeer met een kwastje de plakjes appel aan beide zijde in. Zorg ervoor dat de plakjes niet te nat worden. Strooi als laatste kaneel naar smaak over de plakjes appel. Bak ze in de oven gedurende circa 120 min, voor het beste resultaat kun je de plakjes halverwege omdraaien.

Laat de chips even afkoelen, eet smakelijk!

Geschreven door: Jessica & Kristy

vijgen met geitenkaas & honing

Wist je dat je heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten kan maken met vijgen? Door de vijgen in de oven te bereiden komt de heerlijke smaak extra tot zijn recht.

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden:
– 8 vijgen
– 200 gram zachte geitenkaas (of ongeveer 12 kleine plakjes)
– 1 tl rozemarijn
– Honing

Bereiding:
– Verwarm de over voor op 225 graden
– Snij de vijgen kruislings zodat ze open gaan staan als een bloem
en doe ze in de ovenschaal
– Roer de rozemarijn en de geitenkaas door elkaar en verdeel het over de vijgen
– Zet de ovenschaal met vijgen 6 minuten in de voorverwarmde oven
– Schenk als laatste de honing er overheen (van binnen naar buiten)

Barbecue recept: gebakken banaan

Fruit op de barbecue is erg lekker als toetje. Een makkelijk recept wat snel klaar is; de gebakken banaan. Lekker met een paar bolletjes vanille ijs.

Wat heb je nodig:
– Bananen
– Pure chocolade
– Aluminiumfolie
– Optioneel: vanille ijs

Hoe ga je te werk:
1) Laat de schil om de bananen zitten en snij ze aan de holle kant open
2) Vul de bananen met stukjes pure chocolade
3) Wikkel de bananen helemaal in met aluminiumfolie en leg ze ongeveer
12 minuten op de barbecue, of tot de bananen zacht en smeuïg zijn.

De bananen zijn goed als ze aanvoelen als pudding.

Door deze site te bezoeken ga je automatisch akkoord met ons gebruik van cookies. meer informatie

Cookie gebruik
Door onze site te bezoeken gaat u automatisch akkoord met ons gebruik van cookies. Een cookie is gewoon een klein tekstbestand dat wij bij een bezoek aan onze website naar uw computer sturen. Dat doen we om u steeds relevantere informatie te kunnen aanbieden.


Deze cookies zorgen er onder meer voor dat u op onze website niet steeds dezelfde informatie te zien krijgt of moet invoeren. Bekijk de lijst met cookies die we kunnen plaatsen als u onze website bezoekt.


Vrijwel alle browsers kunnen zo worden ingesteld dat cookies niet geaccepteerd worden of dat u op de hoogte wordt gesteld wanneer u een cookie ontvangt. De meeste websites - waaronder de onze - werken echter niet goed als u het gebruik van cookies uitschakelt.


Liever geen cookies?
Via uw browser kunt u cookies verwijderen en uitschakelen. Dit kunt u alleen zelf doen, omdat cookies op uw computer zijn opgeslagen. Overigens kan het uitschakelen van cookies er wel voor zorgen dat onze website niet meer optimaal werkt. Hieronder vindt u een lijst van de meest gebruikte browsers. Klik op uw browser voor informatie over het aanpassen van het gebruik van cookies.

Google Chrome
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Apple Safari

Sluiten